Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas Ledin sjunger med kör för nyanlända från Grytan

I januari startade kören The Rockin Pots på asylboendet i Grytan. På Storsjöyran sjunger de "Vi är på gång" med Tomas Ledin.

Det började med en praktikplats. Organisationen Hej Främling, som jobbar med integration av nyanlända bland annat i Grytan, hörde av sig till Jämtlands musikskola om möjlighet till praktikplats för Edward Mugerwa?

Det fanns det och därifrån till idén om att starta en kör i samarbete mellan Jämtlands musikskola, Hej Främling och körledaren Camilla Karlsson på asylboendet i Grytan var steget inte långt. Initiativet presenterades på en näringslivsträff som raskt bidrog med medel som möjliggjorde det hela. Ett halvår senare står The Rockin' Pots, tillsammans med andra körsångare från Jämtlands musikskola och delar av Caming Gospel, på scen tillsammans med Tomas Ledin.

Ledins "Vi är på gång" är en av många låtar ur svensk vis- och rockskatt som The Rockin' Pots och Jämtlands musikskolas andra körer sjungit under året.

– Jag har strategiskt tagit ut låtar med ord som kan vara nyttiga att kunna, säger Camilla Karlsson.

Ted Gärdestads "Sol, vind och vatten" rymmer många bra naturord, i Gyllene tiders "Juni, juli, augusti" finns både månader och ord för tid, Fem myror bidrar med räkneord och i Tomas Ledins "Vi är på gång" finns alla veckodagar med. Det var under en körövning i Grytan som idén att körerna skulle sjunga med Tomas Ledin på Yran föddes:

– Jag tänkte att det skulle vara häftigt för Tomas Ledin att veta hur vi jobbar med hans musik, så jag ringde och berättade för honom.

Det var klart att han skulle spela på Yran och hon frågade om körerna kunde sjunga med i "Vi är på gång".

– Han var väldigt positiv och berörd, redan morgonen efter fick jag svar att han ville att vi skulle vara med.

Läs mer:

Körsång för integration

De vill få nyanlända att trivas i Jämtland