Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tom kulturkväll

Den 1 november anordnades en helkväll i Kulturens tecken på Folkets Hus i Sveg för alla medborgare i Härjedalen. Ett brett smörgåsbord fyllt av kulturens många smaker serverades. Här bjöds besökarna på dansföreställning, musikkonserter, storytelling, biofilmer m.m. Bland annat fick vi uppleva våra nya musiklärare Thiago Trinsi och Jan Hägglunds kunnande.

Men... var är folket? Trots att vi kunde se annonsering i samtliga medier och affischer överallt så väljer vi att säga "nej tack"? Gratisbussarna som gick tur och retur från andra orter i kommunen var tomma!

Vi fåtal personer som fick uppleva musik i världsklass fick samtidigt skämmas över att knappt främre stolsraden var fylld. Att vi aktivt väljer bort evenemang av detta slag och samtidigt klagar på att "inget händer" må vara en sak, men att ha mage att söka fel och klaga på de kulturhjältar som fortfarande försöker... jag hoppas åtminstone ni har vett nog att skämmas.

Hur vill vi ha det?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel