Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom Clancys H.A.W.X.

/

(Ubisoft)
Ålder: 12+
Format: PS3, PS2, PC
Betyg: 3

Annons

Bestsellerförfattaren Tom Clancys böcker har inte bara genererat filmer som Jakten på Röd Oktober och Patrioter.

Bakom varumärket Tom Clancy döljer sig ett imperium med storsäljare som Splinter cell och serierna Rainbow six och Ghost recon.

”H.A.W.X.” är ett stridsflygspel som tar dig till luftrummet mellan simulator och arkadhall. Du behöver inte pilotlicens, om man säger så…

Kontrollen är enkel, flygkänslan härlig, grafiken överraskande detaljerad. Du kastas direkt in i handlingen som utspelas i en nära framtid (2015), strax innan ”Endwar” (för er som är bakanta med Tom Clancys krigiska universum).

Storyn är simpel: du är stridspilot (från början i en privatarmé på USA:s sida i kampen mot rebeller) och får i kampanjlägen tydliga order om vad du ska göra. I princip: flyg mot mål, tryck av när siktet är låst, krascha inte.

Det är online, i coop-läge, som Hawx får riktig luft under vingarna. Där dogfight-läget tenderar bli enahanda erbjuder samarbetsläget stora spelupplevelser.

En lyckad innovation är off-läget där du byter cockpit-vyn mot ett snett utifrån-perspektiv. Inte helt lätt från början, men belönande när du börjar få kontroll på det.

Det finns massor med häftiga plan att välja mellan (och låsa upp), inklusive SAAB 39 Gripen.

Saknas?

Det hade varit roligt att få starta och landa.

Mer läsning

Annons