Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolv Attefallshus kan byggas i Österängsparken – fler stadsnära platser pekas ut

Östersundshem har redan fått klartecken att sätta upp tio Attefallshus vid ÖSK-området.
Nu har ytterligare tre bygglovsanmälningar skickats till kommunen – och det handlar om stadsnära kommunala tomter.

Nya bygglovsansökningar om att få uppföra sammantaget 28 nya Attefallshus har skickats till plan- och byggkontoret på Östersunds kommun.

Läs mer: Östersundshem bygger temporära småhus för nyanlända och unga

Klart är att tio minibostäder ska monteras upp på Blomstergården vid slakteritomten ovanför Genvägen redan nu i april, men det kommunala bostadsbolaget Östersundshem, som har planer på att sätta upp totalt 100 Attefallshus innan hösten, ligger i.

I tisdags gjordes ytterligare tre bygglovsansökningar:

# Söder 1:6 – vid nedsidan av korsningen Tjalmargatan/Bangårdsgatan (8 byggnader).

# Söder 1:4 – den långsmala parken mellan Edenbos och Brunflovägen (8 byggnader).

# Söder 1:1 – längst ner i Österängsparken, mellan Österängsskolan och Ringvägen (12 byggnader).

– I april ska det upp tio hus där (Blomstergården) och sedan ska det upp fler hus i grupper på tio till tolv platser runt om i Östersund, sade Östersundshems vd, Daniel Kindberg, till LT för ett par veckor sedan.

Läs mer: Så ser de nya Attefallshusen ut

Som LT tidigare har berättat har Östersundshem option på att uppföra ytterligare 50 Attefallshus – utöver de 100 som är planerade – och flera områden är redan vagt utpekade. Daniel Kindberg har nämnt Jamtli och Valla som presumtiva tillfälliga bostadsområden; allt förutsatt att bygglovsansökningarna godkänns av bygglovshandläggare och politikerna i miljö- och samhällsnämnden.

Bostäderna är på 25 kvadratmeter och ska innehålla bland annat kök, allrum, sovrum, sovloft och dusch med toalett. Bostäderna är i första hand vikta för studenter, nyanlända och arbetslösa.

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android