Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog sina byxor – döms

Annons

Kvinnan och mannen träffades i tonåren och fick två barn tillsammans. Sedan dess har han dömts för misshandel på henne och de har brutit upp.

Den här dagen skulle hon ut och åka skoter. Hon stannade vid en bensinstation i länet för att plocka upp en hjälm och barnen satt i bilen.

Mannen kom dit för att prata med barnen och såg då en täckbyxa han en gång i tiden köpte men som kvinnan ansåg sig äga då hon en gång fått dem. Han kom då på att dem ville han gärna använda igen. Han tog byxorna ur en ryggsäck i bilen. När kvinnan återvände och såg detta blev hon upprörd och sa att hon skulle använda dem. Men det skulle ju även han, resonerar mannen.

Tingsrätten bedömer att mannen handlat mot lagen. Trots att han köpt dem och på så vis har ägt dem och trots att meningarna går isär om vem som ägde byxorna då spelar detta inte så stor roll.

Mannen tog något ur kvinnans bil vilket han visste att hon inte skulle godkänna. Mannen döms till en mindre penningböter för självtäkt.