Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog första pallplatsen i JTCC – i Estland

Helgens omgång av STCC:s Renault Clio Cup (JTCC) avgjordes i Pärnu, Estland. På plats fanns tre länsförare.

Bröderna Matthias och Daniel Johansson (Bergs MK) och Emelie Moe (Jämtlands MK) reste till Estland tillsammans med övriga deltagare i JTCC-klassen för helgens race. Det blev en tävlingshelg med blandad framgång för trion. Allra roligast blev det för Matthias Johansson, som tog sin allra första pallplacering i det som var hans tredje tävling i sin JTCC-karriär hittills.

Detta var i det andra av helgens två race, där Matthias startade på ruta 9 men kom iväg snabbt efter en vass start och kunde avancera till en tredjeplats. Extra skönt då Matthias fick revansch efter race 1 då han blev påkörd och tvingades bryta.

För lillebror Daniel uppstod problem under fredagens tester då hans motor rasade samman. Som tur var fanns en helt ny motor tillgänglig och efter byte under natten var Daniel startklar till lördagen. Där blev det en tionde plats i race 1 för 14-åringen, följt av en sjundeplats i race 2 efter en stark avslutning.

Emelie Moe hade ingen lycka i kvalet vilket gjorde att hon fick starta på ruta 11 i race 1. En bra start gjorde att hon tog sig upp till 10:e och då Matthias Johansson alltså bröt blev det en nionde plats. Samma placering blev det för Emelie i race 2.

Nästa tävling sker på Knutstorp 21-23 augusti.