Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias Enström avgjorde för Atlanta

Annons


Tobias Enström utsågs till matchens största stjärna när hans Atlanta vann bottenmötet i Eastern conference mot New York Islanders med 4–3 i NHL-ishockeyn natten till fredag.

Enström låg bakom tre mål.

Han assisterade till det första och det tredje målet och avgjorde sedan matchen med sitt 4–3-mål när drygt åtta minuter återstod av slutperioden.

Enström gjorde succé under sitt första år i NHL och i september skrev han ett fyraårskontrakt värt nästan 120 miljoner kronor. Den förre Modobacken har dock fått en tuff start på höstsäsongen – inför torsdagens match hade han bara gjort två assist.

-Men jag har inte känt någon press på mig utifrån, jag sätter press på mig själv, säger Enström till tidningen Atlanta Journal-Constitution.

Atlanta låg under med 1–3 efter två perioder. I pausen fick de en rejäl utskällning av coachen John Anderson.

-Han tyckte inte att vi jobbade tillräckligt hårt och sa att om vi fortsatte på samma sätt skulle vi förlora matchen, säger Vjatjeslav Kozlov.

Kozlov svarade direkt på kritiken – och gjorde 2–3 efter 29 sekunder. En knapp minut senare kom kvitteringen, och 11.29 in i sista perioden avgjorde Enström.

Atlantas andra raka seger lyfte laget förbi New York Islanders som nu ligger sist i Eastern conference, som leds av New York Rangers.

Henrik Lundqvist svarade återigen för en strålande insats med 36 räddningar när hans New York Rangers hemmaslog Tampa Bay med 5–2. Matchens två bästa spelare var Lundqvist och lagkamraten Chris Drury, som svarade för NHL-karriärens andra hattrick.

Rangers coach Tom Renney har kanske hittat den pusselbit som tidigare saknats i powerplay då två av Drurys mål tillkom i numerärt överläge.

Mer läsning

Annons