Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tobaksstöld i ett mörklagt samhälle

Ica i Ytterhogdal har åter haft nattlig påhälsning av inbrottstjuvar. Den här gången stals cigaretter och snus för ett uppskattat värde till 40 000 kronor.

Det var klockan 03.44 under natten mot torsdag som larmet gick hemma hos butikens ägarfamiljer. Trots att de snabbt var på plats så syntes inga tjuvar till.

– Jag tror att de har haft riktigt bråttom för de har inte länsat tobakshyllan helt, säger Sven-Arne Skalberg som tror att det högt tjutande larmet gör att tjuvarna inte kan härja i lugn och ro.

För att ta sig in i butiken har inbrottstjuven krossat entrédörrens fönster genom att kasta in ett cykelställ.

– Var cykelstället kommer från vet jag inte. Vi har också ett cykelställ utanför butiken men det här stället har de tagit med sig från någon annanstans, berättar Sven-Arne Skalberg.

Under natten var det mörkt i de centrala delarna av Ytterhogdal på grund av ett planerat elavbrott.

– Kanske kan det ha påverkat. Det brukar ju vara ganska upplyst här vid entrén. Samtidigt så kan det vara någon som har varit på stöldturné för det var även ett inbrott i Bräcke under natten, säger Skalberg.