Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar tömde golfbana på bollar

När spelsugna golfare kom till Sandnäset på söndagen fick de en rejäl överraskning – banan saknade bollar.
– Jag trodde inte det var sant, säger Dennis Sandström, head greenkeeper.

Annons

Den märkliga stölden av golfbollar upptäcktes på söndagsförmiddagen. Under förra veckan har någon eller några stulit 2 500 golfbollar från banans driving range – området där golfarna kan öva att slå ut.

– Jag var ledig i söndags när det började ringa folk och säga att det inte fanns några bollar. Jag trodde inte att det var sant, säger Dennis Sandström.

Vanligtvis brukar en golfbana ha 6000-7000 bollar på sin driving range, men nu hade Sandnäset bara 2500. Stölderna har skett i flera omgångar.

– Det försvann en stor mängd förra veckan mellan tisdag och onsdag och resten i helgen. De tog 1000-1500 bollar åt gången. Det är ett rejält jobb att plocka de bollarna för hand, säger Dennis Sandström.

Enligt honom har det aldrig varit problem med stölder av bollar tidigare. I början av den här veckan fick klubben köpa in nya bollar.