Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar tömde golfbana på bollar

När spelsugna golfare kom till Sandnäset på söndagen fick de en rejäl överraskning – banan saknade bollar.
– Jag trodde inte det var sant, säger Dennis Sandström, head greenkeeper.

Den märkliga stölden av golfbollar upptäcktes på söndagsförmiddagen. Under förra veckan har någon eller några stulit 2 500 golfbollar från banans driving range – området där golfarna kan öva att slå ut.

– Jag var ledig i söndags när det började ringa folk och säga att det inte fanns några bollar. Jag trodde inte att det var sant, säger Dennis Sandström.

Vanligtvis brukar en golfbana ha 6000-7000 bollar på sin driving range, men nu hade Sandnäset bara 2500. Stölderna har skett i flera omgångar.

– Det försvann en stor mängd förra veckan mellan tisdag och onsdag och resten i helgen. De tog 1000-1500 bollar åt gången. Det är ett rejält jobb att plocka de bollarna för hand, säger Dennis Sandström.

Enligt honom har det aldrig varit problem med stölder av bollar tidigare. I början av den här veckan fick klubben köpa in nya bollar.