Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar gjorde inbrott och brände upp bil

Under torsdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst då en bil hittats utbränd i Lillhärdal.

– Det spelar ingen roll hur mycket man låser om det inte finns poliser på nätterna, säger Gunnar Skoger.
Det är inte första gången Gunnar Skogers bärgningstjänst och bilverkstad drabbas av inbrott, det har hänt ett tiotal gånger förut.
Under natten mot torsdagen hände det igen.
– Jag var här vid 22-tiden i går kväll och ställde in en kundbil. Halv sex i morse fick grabben sms att grindarna hängde på trekvart. Vi ringde och anmälde inbrottet till Östersund eftersom ingen jobbade i Sveg, säger Gunnar Skoger.
Halv sju var hans son ute och grusade vägar i Lillhärdal då han med egna ögon ser han att bilen, en Mercedes från 1996, står och brinner.
– Kanske ville tjuvarna ha delar från bilen. Mannen som först larmade om branden berättade att han såg ett flertal bilar och personer runt bilen, men han vågade inte gå fram, berättar Gunnar Skoger.
Tjuvarna har slitigt bort grinden till verkstan med draghjälp från en bil, slangat bensin ur tre bilar och tagit två bilstereos. I en av bilarna har man krossat rutan, slangat ur bensin men inte tagit med sig bensinen. Man har även brutit upp tanklocket.
– Det är så onödigt, de kommer ta många timmar att laga allt det här, säger Gunnar Skoger som förlorat mycket pengar på alla inbrott.
– Man kan inte göra någonting. Det spelar ingen roll hur mycket man låser och larmar om det inte är några poliser som jobbar på nätterna. Även på Statoil berättade man att det hade varit en stökig natt, säger han.
Under dagen ska han identifiera den brunna bilen och se om någon inredning är stulen. Enligt polisen är det högst troligt att det är Mercedesen som är nedbrunnen, men chassinumret ska först kollas innan man vet säkert.
Sven-Uno Bohlin är ägare till den blå Volvo som utsatts för inbrott och skadegörelse. Han hade lämnat bilen hos Skogers för reparation.
– Det känns fördjävligt, det är så onödigt. Det är inga större värden det handlar om men de har brutit sönder och krossat rutan. Alla skivor, band och verktyg är borta, säger han.
Svegspolisen har under dagen gjort teknisk undersökning och säkrat spår.
– Det har varit ett jäkla stök i Sveg och i hela landskapet i natt, säger Bengt-Ove Nylén vid Svegspolisen.
På flera ställen har det slangats bensin, inte bara hos Skogers.
Polisen har misstankar om vilka personer det rör sig om, problemet är för det mesta att få tag på bevis.
– Vi har fått in många iakttagelser på personer och bilar och är väldigt intresserade av fler. Om någon har sett personer eller bilar som agerat konstigt vill vi att man ringer 114 14 och fråga efter Svegspolisen, säger han.
• Kommer det att jobba fler poliser nattetid framöver?
– Vi är mitt i ett vågsvall av brottslighet just nu och i Sveg är vi bara tre personer i tjänst, det är omöjligt för oss att täcka upp både dagar och nätter. Det är ett ledningsproblem som de måste ta tag i, och vi har blivit lovade fler poliser till sommaren, säger Bengt- Ove Nylén.