Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv hotade vittnen med kniv

En man med kniv utförde en fräck stöld på Elgiganten i Östersund i eftermiddags. Gärningsmannen snodde med sig dyra varor från butiken och visade en kniv när vittnen följde efter honom.

Annons

Det var vid tretiden i eftermiddags som polisen larmades om ett rån på Elgiganten i Lillänge. Det visade sig senare att en man i 20-årsåldern hade gått in i butiken och lastat en kasse full med tv- och dataspel.

– Han fick med sig spel till ett värde av närmare 9 000 kronor, säger Mathias Madsen som är Elgigantens butikschef.

När mannen lämnade butiken så följde ett par vittnen och tre ur personalen efter honom. Han sprang in i ett skogsområde i närheten men när vittnena, två unga kvinnor, kom i närheten av honom så släppte han kassen med spelen och vände sig om och visade att han hade en kniv.

– De sade till honom att följa med och det var då han visade att han hade en kniv och sade åt förföljarna att inte ringa polisen, berättar Mathias Madsen.

Men förföljarna lydde inte tjuven utan fortsatte att på större avstånd följa efter honom för att se vart han tog vägen. När polisen underrättats om vart mannen flytt så sattes en hundpatrull in i sökandet. Enligt polisen var det sedan relativt enkelt att finna mannen, som försökte gömma sig i ett buskage på Körfältet, och gripa honom. Även kniven som mannen visat hittades av hundpatrullen.

Senare under måndagskvällen anhölls mannen. Det som tidigare betecknades som ett väpnat rån ändrades och den unge mannen misstänks nu för stöld, olaga hot samt brott mot knivlagen.

Mathias Madsen är efter händelsen nöjd både med sin personals agerande men också med den vakna allmänhetens hjälp.

– Det här löste sig faktiskt med bra hjälp från allmänheten och från människor som visade civilkurage. Det var exemplariskt att följa efter honom på avstånd så att det gick att lokalisera vart han tog vägen.