Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejmässan en stabil dragare i Lit

Tjej- och kvinnomässan i Lit står på stabil grund och drar en återkommande mängd besökare varje år.

40 utställare fyllde Sporthallen i Lit där det fanns massörer, frisörer, ansiktsbehandlare, spådamer samt åtskilliga andra aktiviteter att ta del av.

– Tanken är att det ska finnas något för alla och det är tolfte året vi kör, säger Frida Edfalk som arrangerar tillsammans med Lits tjejgrupp, fritidsgården och ett studieförbund.

Hur är intresset för mässan?

– Det har ökat under de fyra år jag varit med och vi ligger på ungefär 500 besökare. Jag har också vänt mig till barnen och det kommer även män och killar numera vilket är kul, säger Frida Edfalk.

Modevisning och orientalisk dans ingick i programmet.

– Vi brukar uppträda på möhippor, bröllop och företagsfester, säger Anki Gustavsson i Östersunds orientaliska dansförening som tillsammans med Ingrid Linder och Helene Svedberg stod för dansen i Lits sporthall den här dagen.

Förenigen har 15-årsjubileum i år och intresset för orientalisk dans har gått i vågor genom åren. Anki Gustavsson konstaterar att gymträning blivit en konkurrent i sammanhanget.

Vad är bra med orentalisk dans?

– Du känner dig väldigt glad eftersom det är härlig musik att dansa till. Dansen tränar upp stabillitet i rygg och mage. Jag ser också att några tjejer får stärkt självkänsla av att dansa orientalist eftersom det krävs lite mod för att uppträda, säger Anki Gustavsson.