Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejernas vår på Klubb SAM

/
  • Sofia Karlsson, Ida Jenshus och Elin Ruth Sigvardsson, tre kvinnliga stjärnor som kommer till Klubb SAM under våren.

Flitiga Klubb SAM
– klubben för småskalig akustisk musik – har släppt delar av sitt imponerande vårprogram.

Annons

Det börjar redan på lördag 24 januari på indiska restaurangen M med lokale Jens Gustafsson och den alltmer uppmärksammade unge Sundsvallstrubaduren Mårten Lärka.

Torsdag 5 februari blir det världsmusik av yttersta toppklass med skickliga Ale Möller Band på Gamla tingshuset.

Tisdag 24 februari är det en högtidsstund för alla vänner av kvinnliga singersongwriters och modern country i toppklass. 

21-åriga Ida Jenshus från Steinkjer har övertygat de mest svårflirtade countryvänner i Norge med sina egna låtar och sin innerliga sång på CD-debuten ”Color Of The Sun” som spelats in tillsammans med musiker från Motorpsycho. Höga betyg i alla tidningar, utnämnd till ny countrydrottning och nominerad till norska motsvarigheten till grammis –Spelemannsprisen.

Före Ida blir det premiär för lokala gruppen Americana med Jens Ganman i spetsen tillsammans med Kjell-Erik Eriksson, Bosse Lindberg och Katarina Åhlén. Countrypub med attityd på Storsjötearens studio-scen.

Söndag 8 mars är det mer än efterlängtad återkomst till Gamla teatern för Sofia Karlsson med band. Dan Andersson, eget och annat nytt och gammalt utlovas. Hon tillhör de ständigt mest önskade artisterna hos alla arrangörer. Lördag 14 mars kommer Elin Ruth Sigvardsson till Storsjöteaterns studioscen med sin gitarr och sina egna låtar. Hon står stadigt på egna ben och har siktet alltmer inställt utanför Sveriges gränser.

Mer läsning

Annons