Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjänstemän snuvade skolbarn på julbord

Stamgärde i Undersåker bröt mot Åre kommuns julbordsförbud.

Då åkte kommunen och hämtade deras julmat. Det avslöjade ÖP förra veckan.

Annons

Efter många om och men så fick eleverna på Stamgärde skola i Undersåker sitt julbord i onsdags.

Men det satt långt inne.

Under hösten bestämde matenheten på Åre kommun att det traditionella julbordet skulle ställas in. Pengar behövde sparas och då fick julbordet helt enkelt stryka på foten.

I stället skulle sista veckans meny bestå av julrätter.

Kocken på Stamgärde, Lars-Göran Larsson, tänkte då till lite extra och kom på att man kunde spara julmaten till en dag och ett julbord. De övriga dagarna kunde barnen äta rester från tidigare veckor.

– Det skulle inte bli dyrare, säger Lars-Göran Larsson till ÖP.

Det hela uppskattades inte på kommunhuset i Järpen. När man fick nys om Lars-Göran Larssons "tilltag" skickades en tjänsteman ut till skolan för att beslagta det förbjudna julbordet.

Enligt Lars-Göran Larsson hämtade tjänstemannen både lax och sill.

Men de rebelliska lärarna på Stamgärde vägrade ge sig och fortsatte trotsa julbordsförbudet. De lade en hundralapp var och gick och handlade julmat.

– Vi träffades på kvällen och förberedde maten. I dag har vi fått ett fint kort med tack från eleverna, säger läraren Ann-Christine Tander Nord till ÖP.

Efter nyår så ska julbordsaffären utredas vidare inom Åre kommun.

– Vi ska reda ut vad som har hänt i januari. Alla frågetecken är historia och skolan har haft sitt julbord, säger socialchef Lena Modigh Larsson till ÖP.