Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjänstefel av Byggnads om de inte kräver bättre villkor

Svar till Staffan Sjömark, Sveriges byggindustrier.

Det är inte förvånande att Staffan attackerar byggnads och deras medlemmar. Men vad som är förvånande är hans argument. Allt handlar om tillgång och efterfrågan. Nu när vi befinner oss i en bostadskris och trycket på byggandet ökar, så kommer även byggkostnaderna öka på samma sätt som priserna sjunker när det är brist på byggprojekt och prispressning uppstår.

Att i det läget inte kräva bättre villkor för byggarbetare skulle jag se som tjänstefel från Byggnads sida. Jag menar, byggföretagen som Staffan representerar kommer knappast att sänka sina priser på grund av bostadsbrist. Eller kommer Sveriges byggindustrier ta sitt ansvar? Att byggnads hotar med strejk vid bland annat sporthallen i Östersund ser jag som självklart ur strategisk synpunkt för att få Sveriges byggindustrier att förstå allvaret i avtalsrörelsen. Att strejka vid byggandet av utedasset i hunarselbuan får inte samma effekt. Och det tror jag Staffan förstår.

Självklart är det fel att poliser och sjuksköterskor inte ha mer betalt. Dom förtjänar mer. Mycket mer! Men att hålla ner en byggarbetares lön gynnar varken polisen eller sjuksköterskan. Eller tänker Staffan och Sveriges byggindustrier stötta upp med ett lönebidrag till dem?? Nä, Staffans huvuduppgift i livet måste vara att göra livet surt för oss byggarbetare. Tänk om, tänk rätt!! Det finns alltid två sidor på ett mynt. Och nu är det ER tur att ta ansvar!!

Byggarbetare

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel