Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tivoli backar ur Björnfesten

Det blir inget tivoli under Björnfesten i Sveg. Anledningen är att de inte får plats på festivalområdet.

– Om det inte finns något samarbete, då vill jag inte komma, säger Mikael Wargclou som driver Erikssons nöjesfält och tivoli.

Mikael Wargclou har kommit och slagit upp sitt tivoli under Björnfesten varje år sedan 1999. Förra året gick de back med 50 000 kronor på grund av att de placerades utanför och bortanför festivalområdet. Det blev inte lönsamt när det inte kom några besökare under kvällarna.

– När folk har betalat in sig på området så stannar de där, menar han.

Redan när de packat ihop efter Björnfesten i fjol så deklarerade han för Svegs IK, som är med och arrangerar festivalen, att det måste till en förändring för att de ska kunna ha en möjlighet att komma tillbaka.

– Det är hemskt tråkigt. Men när jag kommer upp med hela apparaten - då måste det helt enkelt fungera, säger han.

Arne Duberg, arrangör från Svegs alpina, säger att Erikssons tivoli aldrig stått inne på festivalområdet men att de försökt lösa problemet under hela våren. Enligt honom har det varit diskussioner om att utvidga festivalområdet för i nuläget är det för litet för att rymma karuseller, basarer och varuspel. Tyvärr har de inte nått ända fram.

– Det bästa vore om allt var inom samma staket, tycker Mikael Wargclou.

Arrangörerna för Björnfesten har försökt få tag på ett ersättningstivoli sedan det blev klart att inte Erikssons tivoli ville komma, men inte hittat några som varit lediga just den här helgen. Mikael Wargclou skulle gärna komma tillbaka till Sveg om konceptet förändrades.

– Vi tar det här år för år, men självklart vill vi hitta en bra lösning, säger Arne Duberg.