Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tittarras för Melodifestivalen

/

3 592 000 personer såg finalen i Melodifestivalen. En siffra som är en av SVT:s högsta på länge. Men, någon riktig tittarsuccé är det inte.

Annons

Programmet har tappat nästan en halv miljon tittare jämfört med förra året, och årets siffra är den sämsta på 2000-talet.

Inte sedan 1999 har så få sett finalen i Melodifestivalen. Då var det drygt 3,2 miljoner som tittade. Trots sjunkande publiksiffror är festivalens projektledare och tävlingsansvarige Ronnie Lans nöjd med årets tittarsiffror.

– Även om vi har tappat lite grann så är det fortfarande fantastiska siffror. SVT kommer förmodligen inte komma i närheten av den här siffran på resten av året.

Vad säger du om att ni tappat så många tittare?

– Det finns ingenting att säga. Förra året var helt enormt, men vi är otroligt nöjda med årets resultat.

SVT uppger att inslag från Melodifestivalen varit väldigt populära på internet och Ronnie Lans tror att en del av tappet kan bero på att många valt att se programmet där i stället.

Reaktionerna på finalen har enligt Lans bara varit positiva.

– I början fick vi kritik för att det var svårt med röstningen, men folk har lärt sig och nu verkar alla vara nöjda. Särskilt med Petra Mede som programledare.

Kommer ni att använda er av Petra nästa år också?

– Det är inget vi har diskuterat ännu. Klart är att SVT vill ha kvar henne inom kanalen, men om hon kommer att vara med i festivalen är inte klart än.

Mer läsning

Annons