Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tisdagsdax - ett säkert tips på Jamtli

Succén Tisdagsdax fortsätter att prägla Jamtlis somrar. På tisdagen arrangerades säsongens tredje evenemang – och publikframgången var lika given som vanligt.

Tillsammans med pensionärsföreningarna i stan och Östersunds kommun arrangerar Jamtli sedan ett par år tillbaka Tisdagsdax en gång i veckan under sommarmånaderna.

Och på tisdagen var det alltså dax igen.

Under ett par timmar var det arrangemanget till ära gratis inträde på Jamtli för pensionärer och människor med olika typer av funktionshinder. Rut Marklund, Ulla Waessman och Emy Lindman höll ställningarna i entrén:

– Trots att det regnat på förmiddagen är det rätt bra med folk. Hittills har över hundra personer passerat genom grindarna, berättade Rut Marklund för LT strax efter klockan 12 i går.

Inne på området väntade underhållning, tipspromenad och fika.

Arne Nilsson och hans hustru Ingrid, från Odensala i Östersund, var två av besökarna under gårdagens arrangemang på Jamtli.

– Det är svåra frågor, men jag är bra på att gissa, säger Arne och skrattar hjärtligt när LT talar med makarna under tipspromenadrundan.

Det märkas att de båda trivs på Tisdagsdax.

– Jag tycker det här är jättetrevligt. Det är kul att det arrangeras någonting även för oss något äldre, säger Ingrid.

Olika pensionärsorganisationer är med och arrangerar träffen varje tisdag. Nu senast var det PRO Brunflo och PRO Oden som höll i taktpinnen och stod som värd för evenemanget.