Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tioårsjubileum för matakademi

Länet ska bli matregionen nummer ett i Norden.
Det vill Matakademien som firar tioårsjubileum.

Annons

För tio år sedan – 2004 – startades Matakademien i Jämtland-Härjedalen. Nu firar man tioårsjubileum, uppger akademiens ordförande Lisbeth Godin Jonasson i ett pressmeddelande.

Målet var att etablera länet som matregion ("Nordens matregion") genom olika tävlingar och aktiviteter. Bland annat tävlade häromåret lokala pizzerior om att göra en pizza med lokala ingredienser. På Storsjöyrans krogstråk har under flera år Årets republikrätt utsetts.

Matakademien har också lanserat sin egen variant på Guide Michelins stjärna. Länets krogar kan få en märkning om de profilerar sig med lokal mat.

I dag har Matakademien närmare 150 medlemmar.