Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio bilister av med körkortet

Trafikpolisens andra omgång i Härjedalen på kort tid resulterade i att tio bilförare miste körkortet på två dagar.

Trafikpolisen hade två bilar och motorcykel på plats i Härjedalen under onsdagen och torsdagen. Fram till torsdag lunch stoppade patrullerna ett trettiotal bilister, de flesta för hastighetsöverträdelser. Tio av dem resulterade i att förövaren blev av med sitt körkort enligt uppgift från polisen i Härjedalen.

För några veckor sedan gjorde trafikpolisen en liknande turné i Härjedalen. Då blev sex personer av med körkortet, efter att ha kört minst 31 km/h fortare än gällande hastighetsbestämmelser.

Nu liksom då låg tyngdpunkten i kontrollerna på Hedeområdet under onsdagen. Däromkring rykte åtta lappar. Under torsdagen var polisen mer aktiv runt Sveg men även i Älvros och Ytterhogdal. Två körkort drogs in, ett av dem i Älvros där en bilist körde 120 km/h på 70-väg.

Enligt vad tidningen erfar är det polisen i Härjedalen som på senare tid aktivt verkat för att trafikpolisen, med bas i Östersund, ska finnas på plats oftare i kommunen.