Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingshuset fylldes av goda råd till föräldrar

Det var föreläsningar, workshops och utställningar hela dagen när Östersunds första föräldramässa genomfördes i helgen.

Många föräldrar brottas med att få tiden att räcka till över huvud taget i vardagen. På Gamla Tingshuset var så tätt mellan programpunkterna att föräldrar löste av varandra med barnpassningen mellan föreläsningarna.

Några ämnen handlade om hur internetanvändningen bland små barn har ökat dramatiskt de senaste åren, hur vi skapar tillit till barn, att förebygga deras hälsa och använda ickevålds kommunikation.

Mässan är också en slags avslutning på två projekt i Strömsund och Östersund som handlat om att hitta nya modeller för nya föräldrar

Vad har ni jobbat med i projekten?

– En del har koppling till forskning på Uppsala universitet och handlar om marknadsföring och hur man når ut till föräldrar. Avslutningen är även ett sätt att informera om den verksamhet som finns för föräldrar i kommunerna, säger Sigrid Landgren som jobbat med föräldramässan.

Det har också varit några föräldragrupper i gång och man har haft temamöten med föräldrar, framför allt på förskolor.

Har ni sett att det finns behov av en föräldramässa?

– Vi har också samarbete med studieförbund som arrangerat mässor i andra städer. Där har det framkommit att det är mycket uppskattat bland föräldrar. Då tyckte vi att det skulle vara lämpligt i Östersund också, säger Sigrid Landgren.

Arrangörerna passade på att gå ut med en bredare inbjudan.

– Vi ville satsa på att göra det till en familjefest där barn och föräldrar kan få lite inspiration och varje förälder kan hitta det som är rätt för en själv.