Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå föll ned till jumboplatsen

Annons


Timrå lyckades inte vända på den onda spiralen. Förlust med 2–3 mot Linköping och Timrå tvingas plåga sig igenom speluppehållet under Karjala Cup som jumbolag i elitserien.

-Jag ligger hellre jumbo nu än efter 55 omgångar, sade den pressade Timråtränaren Challe Berglund sammanbitet.

Timrå har haft otur med skador, men det finns lag som har det värre med fler spelare på skadelistan.

Förklaringen till den utsatta tabellpositionen är så enkel som att Timrå inte är bättre just nu. Speciellt när lagets stjärnspelare som Jonathan Hedström är helt under isen. Challe Berglund valde att bänka en av sin mest välbetalda spelare under större delen av matchen.

Det mesta gick fel direkt från start för Timrå – än en gång.

Överambitiösa Timråspelare glömde allt vad taktiska riktlinjer heter och kastade sig ut i sarghörnen i stället för att kallt avvakta och slå vakt runt den egna kassen under Fredrik Hynnings utvisning efter drygt en minuts speltid.

Givetvis utnyttjade Linköping misstaget och Jan Hlavac slog enkelt in pucken mellan benen på målvakten Peter Hirsch, som Timrå lånat in när Magnus Åkerlund är satt ur spel på grund skada.
Ingen drömstart för Hirsch

Ingen drömstart för den danske lånemålvakten, men han revanscherade sig rejält när han sattes på flera riktigt svåra prov då Linköping dominerade stort under första perioden. Patrik Zackrisson ökade på till 2–0, men inte ens den mest hängivna Timråanhängare hade protesterat om det ramlat in ytterligare några puckar bakom Hirsch i första perioden.

När det såg som mörkast ut tände Mikko Lehtonen Timrås hopp med ett mäktigt slagskott i power-play då han reducerade till 1–2 när 42 sekunder återstod av första perioden.

-Efter reduceringsmålet svarade vi för två riktigt bra perioder, även om det inte räckte till poäng. Det positiva spelet får vi ta med oss under det välbehövliga träningsuppehållet. Fram till nästa match får vi tillbaka några av de skadade spelarna och vi får en bra möjlighet att bygga upp den fysiska statusen så att vi får in mer energi i spelet igen, sade Berglund.

-Läget kan ju inte bli värre. Men det är så gott gry i laget att jag är övertygad om att vi ska vända det här, sade Timrå-tränaren.
Efterlängtad trepoängare

Linköping, som har förlorat tre matcher i rad på övertid, fick en efterlängtad trepoängare och är med i striden om serieledningen.

-Det var skönt och välbehövligt med en seger. Vi hade bra kontroll i matchen och vi svarade för ett bra power-play med två riktigt fina mål, sade Linköpings tjeckiske tränaren Slavomir Lener.

Det var också två tjecker som var de mest framträdande på isen – tvåmålsskytten Jan Hlavac som hittade rätt två gånger mellan benen på Peter Hirsch, båda gångerna i power-play. Bäste Timråspelaren var Petr Tenkrat som skapade flera riktigt vassa chanser utan att få till någon fullträff.

Mer läsning

Annons