Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timoteij och Darin schlagersegrade

/
  • Cecilia Kallin, Bodil Bergström, Elina Thorsell och Johanna Pettersson i Timoteij firade tillsammans med Darin efter segern i Göteborg.  Foto: Maja Suslin/Scanpix

Timoteij svarade för den största schlagerskrällen hittills. De fyra tjejerna bröt mansdominansen i Melodifestivalen och gick tillsammans med Darin vidare till finalen i Globen.

Annons

De fanns inte alls med i förhandssnacket. Men de fyra 91-orna, som går i samma musikklass i Skara, gick hem hos tv-tittarna. Timoteij knep den första finalplatsen i Göteborg med folkmusikpoppiga ”Kom”, mitt framför näsan på förhandstippade favoriter som Darin och Alcazar.

– Det här är helt sjukt, det är otroligt, sade Cecilia Kallin, Bodil Bergström, Elina Thorsell och Johanna Pettersson i mun på varandra efter tävlingen.

– Vi lär gråta hela natten, gråta av glädje. Vi hade verkligen inte väntat oss det här.

Darin fick en tuffare resa. I förhandsspekulationerna har han varit den stora favoriten, efter sina tidigare framgångar som ”Idol”-deltagare. Men här fick 22-åringen bita på naglarna ett bra tag innan det stod klart att han också gått vidare med sin slicka ballad ”You’re out of my life”.

– Jag var sjukt nervös, tillstod han efteråt.

– Men nu känns det jättebra. Jag är hur glad som helst. Jag visste ju inte alls hur det skulle gå.

Schlagerveteranerna Alcazar drömde om braskande rubriker med välkoreograferade dans- och sångnumret ”Headlines”. De får en andra chans i Örebro den 6 mars. Det samma gäller för de hårda tjejerna i Crucified Barbara som lyckades värma såväl tv-tittare som publiken i Scandinavium med en mur av eld på scenen.

Skådespelaren Johannes Bah Kuhnke har gjort succé på Stockholms stadsteater som sjungande musketör, men räckte inte ända fram i sin Melodifestivaldebut.

Mer läsning

Annons