Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timmerbil av vägen

En person klämdes fast när en lastbil välte vid en olycka på E 14 under lördagsförmiddagen. Vägen stängdes delvis av under det en och en halv timme långa räddningsarbetet.

– Det var en lastbil med släp som kom längs E 14 västerifrån och i svackan mellan Mörsil och Mattmar fick föraren släpp på släpet och gled av vägen, berättar räddningstjänstens insatsledare Anders Sigfridsson.

Två personer färdades i lastbilen och passageraren klämdes fast när lasbilen välte i diket.

– Det var ganska mycket jobb med att få loss passageraren eftersom han satt illa till längst ner mot diket, säger Anders Sigfridsson men tillägger att mannen hela tiden var vid medvetande.

När räddningstjänsten fått loss mannen fördes han med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus. Även föraren i lastbilen fördes till sjukhuset för vård.

E 14 stängdes under räddningsarbetet av och personbilstrafiken leddes runt olycksplatsen. Den tunga trafiken fick däremot stå och vänta i upp till 1,5 timmar innan polisen kunde släppa den förbi olycksplatsen.