Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timbuktu, Joakim Thåström och Frida Hyvönen klara för Yran

/
  • Timbuktu är aktuell för Storsjöyran 2009, som hålls 30 juli – 1 augusti. Klara är också Joakim Thåström och Frida Hyvönen (infällda ovan).Foto: Scanpix

Storsjöyran släpper en tidig julklapp genom att presentera de första artistbokningarna 2009.

Annons

I månadsskiftet juli/augusti kommer Yranpubliken i Östersund än en gång att få njuta av Joakim Thåström, som är aktuell med ett nytt album nästa år. I vanlig ordning gör han bara ett fåtal spelningar och stoppet på Yran är en av dem.

– Vårt hjärta klappar extra mycket för Thåström. Det är jättekul att han kommer tillbaka, säger Andréa Wictorsson på Storsjöyran.

Festivalklara är också Fatboy, Frida Hyvönen, syskonduon från Sävar Two White Horses, Timbuktu, Ossler och kanadensiska Crystal Castles.

– Crystal Castles är ganska stora i electrosvängen. Det är ett jädra ös på deras spelningar. De är kända för att vara bra live, säger Andréa.

Arrangörerna verkar närmast slåss om att vara först med att presentera sina gunstlingar på scenen.

Storsjöyran har som tradition att släppa några namn till jul, men i år hann Hultsfredsfestivalen före liksom Sweden Rock, som avslöjade sina bokningar redan i november. Något som Andréa tycker är i det tidigaste laget.

– Men det är klart att man måste vara där ute och tampas när de andra blir tidigare och tidigare, säger hon.

När kommer nästa artistsläpp från Yran?

– Vi håller på att buda som bäst just nu. Efter årsskiftet kommer vi att släppa lite pö om pö, säger Andréa

Annons