Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tim Gudmundsson tar en plats i Dackarnas reservlag

/
  • Speedwaytalangen Tim Gudmundsson tar nästa steg i karriären. Han är klar för Dackarnas reservlag.  Foto: Henrik Flygare

Speedwaytalangen Tim Gudmundsson siktar högt och har som mål att leva på sin idrott. Ett steg i absolut rätt riktning är att han är klar för topplaget Dackarnas reservlag.

Annons
16-åringen körde den här säsongen sitt första år på stor motorcykel, med Jämtarna i division 2.
Han inledde lite tveksamt men avslutade bra och var en av lagets flitigaste poängplockare. Men själv är han inte riktigt nöjd med säsongen.
– Det gick sämre än vad jag hade tänkt mig. Jag tror jag var för feg men det har släppt nu, det har gått bra på träningen här nere, säger Tim Gudmundsson.
I början av augusti gick flyttlasset till Hultsfred. Där har han inlett sitt första år av tre på speedwaygymnasiet och industriprogrammet.
– Det är väldigt kul, vi är fem förare som går första året. Vi har speedway som individuellt val och tränar både fys och körning.
Tim har nu fått chansen att köra med Dackarnas nystartade lag i division 1. Det är klubbens ungdomssatsning där deras yngre förare samt elever från speedwaygymnasiet ska få köra. Laget kommer att heta Hultfreds Gymnasium Speedway.
– Det känns kul att få köra lite mer. Det blev inte så mycket körning i somras, för det är inte så många matcher i division 2, säger Tim Gudmundsson.
Kommer chansen finnas att lyftas upp till elitserielaget ibland?
– Ja, men det blir nog svårt att få vara med och åka där. Det är många juniorer som kör så det kommer att bli tufft.
Vad har du för mål med din satsning?
– Det är helt klart att leva på speedway, att inte behöva jobba på sidan om.
– Att köra i Sverige till att börja med, och sedan hoppas jag väl att få köra utomlands.
Tränare för det nystartade laget är Anders Kling som också är lärare på gymnasiet.
– De får mer åkmöjligheter nu och slipper långa resor om de skulle åka hem till sina moderklubbar för att tävla, säger Anders Kling som nu också får bättre möjlighet att följa eleverna även under tävlingar:
– Ja, tidigare har man följt dem via nätet på resultaten och sedan pratat med åkarna. Nu blir det mycket bättre.
Vad har ni för mål med laget?
– Det ska vara utvecklande och lärande. Vi har inget mål att vinna någon serie.
Vad har du fått för intryck av Tim?
– Han är en härlig kille som är väldigt målmedveten. På den lilla stunden vi haft här nere så har han redan gått framåt.

Mer läsning

Annons