Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillverkade egna etiketter till pantflaskor

En man har dömts för att ha tillverkat egna streckkoder, klistrat på flaskor och burkar och sedan pantat dessa.

Annons

Enligt tingsrättens dom har mannen fått åt sig ungefär 1000 kronor.

Mannen berättar själv, enligt domen, att han tillverkat etiketterna med hjälp av en kopieringsmaskin. Han menar att han fick ut mellan 400 och 500 kronor i pant och visste inte att det var olagligt.

Butikschefen och personalen på butiken där mannen pantat sina burkar började ana oråd när dessa "märkliga flaskor" dök upp. På kameraövervakningsfilmer från pantrummet iakttogs den nu dömda mannen vid fyra tillfällen.

Mannen ska ha pantat för cirka 1000 kronor men vissa av burkarna hade giltig pant, men de hade fått en klisterlapp med ett högre pantbelopp på.

Mannen fälls för bedrägeri, samt för försök till bedrägeri. Det sistnämnda handlar om att han försök panta burkar på samma sätt som det han tidigare lyckats med.

Straffet blir villkorlig dom och 40 dagsböter på sammanlagt 2 400 kronor. Han ska också betala drygt 3 000 kronor i skadestånd till butiksinnehavaren