Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillsammans med dig vill vi göra världens bästa Länstidningen

I morgon får du en lite förändrad LT i din hand. Det senaste halvåret har vi nämligen jobbat med dels en modernare layout på tidningen. Vi har också planerat för ett förändrat sätt att jobba för tidningens journalister. Sättet att jobba behöver förändras, inte minst i takt med att teknisk utrustning utvecklas och mediemarknaden förändras.

En papperstidning genomgår ständigt mer eller mindre stora förändringar. Med jämna mellanrum når man också en punkt då en ordentlig totalrenovering behövs.

Våra reportrar och fotografer kommer hädanefter att skriva sina texter och publicera sina bilder till stor del utan mellanhanden, redigerare.

När en artikel planeras får reportern ett förutbestämt utrymme i en sidmall. När artikeln skrivs så sker det direkt in på en digital mall av en tidningssida. Det innebär att reportern och fotografen ansvarar för sin artikel från ax till limpa. I rättvisans namn ska jag säga att vi även i fortsättningen kommer att ha några redigerare kvar vid produktion av papperstidningen.

Dina och mina krav att ständigt vara informerad och uppdaterad har förändrat mediebilden och även vårt sätt att jobba med nyheter. Numera publicerar LT:s redaktion lokala nyheter från länet dygnets alla timmar via våra digitala kanaler och papperstidningen. Du som vill känna dig fullt ut informerad följer oss givetvis i så väl papper som dator eller i din mobil.

I samband med att du nu får din LT i modernare kostym dyker det också upp ett nytt ansikte på vår ledarsida. Du som följer LT:s populära ledarsida har de senaste dagarna säkert redan mött honom. Tord Andersson heter han som fortsättningsvis delar ansvaret för att följa och kritiskt granska de politiska spörsmålen i LT. Tord har, efter ett mellanspel som reporter på ÖP, nu återvänt till oss.

En förändring jag vill nämna är att den dagliga börssidan i sin helhet nu flyttas över från papperstidningen till vår webbplats, ltz.se. Du hittar den på www.ltz.se/ekonomi/borsen.

Orsaken är att börskurser vi publicerar i papperstidningen tyvärr är gamla och inaktuella redan när de går i tryck. Därför vill vi i stället ge dig en sekundsnabb börsservice direkt i din dator. Uppgifterna uppdateras kontinuerligt och är alltid de senaste. Där kan du bland annat själv välja vilken börs- och branschlista du är intresserad av. Har du inte redan upptäckt den tjänsten så måste du prova.

Men vi har samtidigt beslutat att behålla information i tidningen om hur dina fonder går, varje måndag.

Även om en del förändras så kommer du att känna igen din LT även i fortsättningen.

Jag hoppas att du ska gilla nya LT.

Vi vill givetvis höra vad du tycker. Ge oss ris eller ros. Tillsammans med dig vill vi nämligen göra världens bästa Länstidningen.

Jag kommer tillsammans med våra två nyhetschefer, Alexandra Westerlund Karlsson och Ulrica Dahlqvist sitta vid datorn i morgon mellan klockan elva och tolv. Då kan du chatta med oss.