Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillfällig ambuss rullar mot Umeå

Landstingets tillfälliga ambulansbuss är nu i trafik.

Annons

För ett par veckor sedan så hamnade den ordinarie ambulansbussen, den så kallade ambussen, i diket efter att den på väg till Umeå krockade med en lastbil. Ingen person skadades allvarligt i olyckan men bussen fick tas ur bruk på grund av sina skador.

Eftersom landstinget är beroende av bra transporter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå så har de ansvariga funderat på hur transporterna ska lösas. Det kostar nämligen flera hundra tusen kronor varje vecka som landstinget är utan egen transport eftersom patienterna ändå på något sätt måste få vård.

Men nu har en tillfällig buss alltså satts in och i fredags kördes de första patienterna till Umeå.

– För patienterna blir det i stort sett som vanligt, säger Johnnie Bengtsson som ansvarar för sektionen Ambuss inom landstinget.

Den mest påtagliga skillnaden är att den tillfälliga bussen är blå i stället för ambulansgul. Insidan såg tidigare ut som på en vanlig buss men inredningen har ändrats och anpassats för ambulanstrafik.