Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Till och med min farmor röjer till låtarna"

/
  • Redan nu har över 36 000 personer lyssnat på Dunderpatrullens låt

Östersundsbandet Dunderpatrullen drar i helgen till huvudstaden för att uppträda på Nalen.

- Nu tar vi oskulden av Stockholm, säger Patrik Andersson, en av de tre bandmedlemmarna.

Annons

Dunderpatrullen började som ett instrumentalt projekt av Jim Lindgren 2007. Under åren har konstellationen skiftat men i dag består bandet, förutom Jim, av Patrik Andersson och Stefan Björn.

Med sina syntslingor och sitt råa sound har electronicabandets låtar fram tills alldeles nyligen varit textlösa.

– Det här är första gången vi tagit steget från våra vanliga vanor. Vi skrev en text för att driva med modern populärkultur med referenser till film, spel och internetfenomen, berättar Patrik Andersson.

Låten Patrik syftar på heter "Arga leken" och släpptes som singel för cirka två veckor sedan. Den finns nu, tillsammans med åtta remixer av andra artister, tillgänglig på nätet.

– Redan nu har över 36 000 personer lyssnat på låten och sett den purfärska videon på Youtube, säger Patrik Andersson. Arga Leken handlar om scener ur livet och om olika ting som vuxenlivet ger prov på. Patrik Andersson ger exempel på några rader ur refrängen:"Köpa hus, åka bil, äta mat, göra barn..." Och musikvideon är, enligt Patrik Andersson, ett enda stort fantasimonster. – Det är en fartfylld video baserad på nonsens, förklarar han.

Dunderpatrullens första spelning ägde rum på Storsjöteatern 2007 och bandet har sedan dess gjort framträdanden i allt från Köpenhamn i söder till Piteå i norr. På lördag är det dags för deras första spelning i Stockholm. Nalen är arenan och hela kvällen går under temat electronica.

– Nu tar vi äntligen oskulden av huvudstaden, skrattar Patrik Andersson. Och förhoppningvis ska visiten i Stockholm ge ringar på vattnet.

– Har vi tur så kanske vi får komma tillbaka. Bandet har planer på att boka in spelningar utanför Sverige framöver.– Vi vill spela i Norge, uppger Patrik och fortsätter:

– Men högsta drömmen är nog att och få komma till Japan och lira.

Annons