Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne

/

Annons
Sven Edman
Strömsund
Vår älskade pappa har nu befriats från sin svåra sjukdom.
Sven föddes 1934 i Hoting. Där tillbringade han större delen av sitt liv. De sista tolv åren bodde han och hans livskamrat Ing-Britt i Strömsund.
Sven började tidigt som springpojke på Helges (mataffär i Hoting). Under 60-talet fick Sven anställning vid Vägverket där han arbetade fram till sin pensionering. Under somrarna arbetade han med vägmålning, först i Västernorrland sedan i Jämtland. Vägmålningen var ett arbete som han trivdes med. Nackdelen med arbetet var att han var borta från familjen varje vecka under sommarmånaderna. I gengäld skickade han vykort varje vecka till barnen när de var små och ringde varje kväll. Otaliga är de historier han berättat om alla upptåg och strapatser som han och hans arbetskamrater upplevde när de målade sig fram på de Jämtländska vägarna.
En stor passion för Sven var kartor och vägar! Han älskade att räkna ut den kortaste vägsträckan och ringde ofta för att gissa var vi befann oss vid olika resor runt om i Sverige. Och väldigt ofta var pricksäkerheten slående.
Sven hade ett imponerande minne och berättade gärna om tiden i Hoting då han växte upp. För några år sedan ombads han att skriva ner några minnen från sin ungdomstid i Hoting och de nedtecknade minnena finns bevarade på Valågården i Hoting.
Sven tyckte om att röra på sig och att vistas ute i naturen. Han var mycket förtjust i promenader och skidåkning. Tyvärr satte hans sjukdom alltför tidigt stopp för honom att njuta av skidturer men in i det längsta promenerade Sven även om han de senaste åren ofta fick stanna för att vila.
Han hade ett stort intresse för att resa. Många är de platser som han besökt inom Sveriges gränser och resor ut i Europa fanns också med på agendan.
Sven var en mycket glad och utåtriktad person med många vänner och han tyckte om att knyta nya kontakter. Han bjöd gärna på middagar och stod även själv för underhållning genom såväl sånger som roliga historier - och inte minst genom att återge egna upplevelser som han berättade på ett målande sätt. Med sin givmilda och gästvänliga personlighet drog han även till sig sina barns kompisar till de årliga grillfesterna som bjöds på varje sommar.
Saknaden efter honom kommer att vara enorm men en tröst i sorgen och saknaden är att han inte längre behöver plågas av den sjukdom som gjorde honom till fånge i hans egen kropp.
Tack vare sin livskamrat, Ing-Britt, som varit ett enormt stöd för honom, fick han förmånen att under sin sjukdomstid tillbringa sin sista tid i hemmet. Vi kommer att minnas honom med glädje, med en karta i handen och en rolig historia att berätta.
Familjen

Mer läsning

Annons