Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne

Sonja Jonsson

Svenstavik

Med en blomsterkrans av de vackraste minnen binder jag samman den för oss. Vänskapen räckte hela våra liv det är jag så tacksam för. Under flera år hade vi inte så mycken kontakt men nu de senaste åren desto mera, vi fann den igen, då vi som mest behövde den i våra liv, tror jag. Nu är en bit av vår barndom och ungdom borta, på grund av hennes hastiga bortgång.

Sonja var en av det mest levande människor jag känt. Hon var så okomplicerad och lätt att vara med – man trivdes i hennes närhet. Hon hade en förmåga at leva i nuet – och vara lycklig där.

Nu har ”sorgens ros” slagit ut i full blom!

Jag är tacksam för det hon gav oss alla. Hon brydde sig om. Nu har jag ingen att dela gamla hemligheter med längre, från vår barndom, skoltiden upp till åttonde klass, samt ungdomsåren, som vi delade.

Synd vi tog upp kontakten så sent, men det blev i alla fall – tur nog. Med Sonja kunde man prata om allt från allvarliga till roliga saker. Hon kände mig så väl, det var en stor trygghet, att få ha henne som min vän.

Jag tror jag kan säja, utan att överdriva att hon var allas vår mamma. Hon tyckte om att fixa och pyssla om så vi alla hade det bra. Alla hennes underbart goda bakverk och kantarellplock är för oss i varmt minne.

Jag hade velat visa henne Bakvattnet i sommarskrud – och här är vi nu. Fast utan Sonja som älskade att fiska. Nu vet vi varför hon hade så bråttom, det var för hon bara skulle få fylla 60 år.

Sonja ville alltid det skulle hända något det var en del av hennes glada charm. Det var lätt att leva i Sonjas kärlek och närhet, där fick man alltid vara sig själv, hon älskade en precis som man var.

Hon tog alla under sina vingars beskydd och slösade sin kärlek. Lilla söta barnbarnet Ellen, som var hennes skatt, och sonen Patrik och syskonen, släkt och hennes vänner.

Den enda trösten är att hon var med dem hon älskade allra mest, då det hände – Sonja hade haft trevligt med dem innan och skrev till mig, hennes sista ord till mig någonsin, på kvällen före: Jag mår bra…

Sov gott, vännen Berith