Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne

Karin Edman

Lugnvik

Min älskade mamma, Karin Edman, har stilla insomnat i sitt hem efter en lång tids sjukdom.

Hon växte upp i Lugnvik och bodde där i större delen av sitt liv. I början på 80-talet träffade hon sin livskamrat, Kjell, min pappa och i slutet av 80-talet föddes jag.

Mamma jobbade som hårfrisörska och öppnade sin egen salong, Salong Kam In, 1984. En barndomsdröm gick i uppfyllelse!

2002 drabbades mamma av en hjärntumör och valde efter en tid att sälja salongen för att därefter kunna ägna sig åt sina främsta fritidsintressen såsom trädgårdsarbete, blommor och matlagning. Hon älskade att pyssla med blommor så hemma fanns alltid fina blommor, sommar som vinter. Matlagning och bakning var också en stor del av hennes liv. Julen 2006 hjälpte hon restaurang Hov med julbaket och gräddade bland annat 4000(!) rullrån.

2003 köpte vi sommarstugan i Fjäl som kom att bli en kär plats för mamma. Här tillbringade hon gärna sin lediga tid, med oss eller ensam. Hon gillade lugnet och att småpyssla med olika saker.

Förra sommaren genomgick mamma sin tredje operation som senare skulle visa sig bli den sista. Trots sin sjukdom var hon alltid positiv, strävsam och klagade aldrig. Mammas styrka och tjurighet hjälpte henne mycket i livet.

Trots åtta långa år med sjukdomen hann mamma ändå uppleva min uppväxt, min student och nu senast min tjugoettårsdag för några veckor sedan.

Jag tror många kan skriva under på att min mamma fick människor i sin närhet att känna sig avslappnade och välkomna. Hon brydde sig om alla och hade alltid nära till skratt och skämt.

Hon var älskad av många nära och kära och saknaden är otroligt stor.

Jag kommer alltid att älska min mamma och jag är tacksam för att jag fick vara henne nära den sista tiden.  

Andréa