Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig november men ÖBS kan redan träna utomhus

/
  • Foto: Denny Calvo
  • 3 november och redan premiär på Odenvallen. ÖBS-herrarna var ett av lagen som drog nytta av en tillfällig köldknäpp i Östersund och det ambitiösa jobb som lagts ned av vaktmästarna på Odenvallen.  Foto: Denny Calvo

Plusgrader och småregn till trots - i går var det bandypremiär på Odenvallen i Östersund.
- Roligt! Och det kändes mycket bra, säger nye tränaren Tobias Ohlsson - blott 22 år.

Annons
Männen bakom den nyspolade isen var förstås vaktmästarna på Odenvallen, med Leif Eén i spetsen. Eén är mångårig i sitt yrke och en verklig eldsjäl på Odenvallen.
- Det är blött, men isen är tjock. Från två till fyra centimeter, säger Leif, som egentligen behöver sex-sju centimeters tjocklek för att han ska vara riktigt nöjd.
Blött var det verkligen. ÖBS-spelarna fick verkligen testa stryktåligheten i träningskläderna när de drabbade samman i närkamper och hamnade på i sen. Humöret var ändå på topp. Bara känslan av att få träna utomhus för första gången i höst/vinter var förstås speciell.
- Det var roligt och det kändes mycket bra, säger Ohlsson.
Du är förstås inte van vid naturis?
- Verkligen inte. Jag tillbringade hela min uppväxt i Ljusdal. Senast jag spelade på naturis var väl med BK Stjärnan, B-laget i Ljusdal.
Tobias Ohlsson är riktig färsking i ÖBS. Han kommer närmast från Selånger och flyttade upp så sent som i fredags.
- Det blev inte den satsning jag ville ha. Då provar jag hellre vingarna i Östersund. Jag är jättesugen på att utveckla mig själv.
Är hela flytten avklarad?
- Vi har kört ett flyttlass, men det blir ett till nästa vecka. Sedan kommer även min sambo och vår sju månader gamla son att flytta upp.
Ohlsson blir huvudtränare och får Joakim Ihrén som hjälp. Samme Ihrén ligger bakom värvningen av Ohlsson.
- Jajemän. Han har varit drivande, fixat och donat för att jag skulle komma hit.
Hur ser du på årets division 1 norra?
- Det ser väldigt bra ut i laget. Det är ett härligt lag att jobba med. Enligt mig ska vi helt klart vara i topp-tre. Det är bara Rättvik som kan hota.
Förre tränaren Bengt-Åke Ihrén är helnöjd med den nya tränarlösningen.
- Tobias är bara 22 år, men otroligt mogen. Känns riktigt bra med nytt blod.
Utepremiären på Odenvallen var tredje dagen i rad för ÖBS på ute-is. Den gångna helgen fanns ÖBS på träningsläger i Dalarna, där laget också spelade två matcher.
Matcherna mot seriekollegan Karlsbyheden (vinst 4-2) och Faluns J-lag (2-6-förlust) var nyttiga.
- Spelmässigt var det bra. Vi försökte framförallt hitta vårt spel eftersom vi har ganska många nya spelare, säger Bengt-Åke Ihrén.

Mer läsning

Annons