Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thure Eriksson

Min älskade make och vår käre far, Thure Eriksson, har hastigt lämnat oss. Han blev 86 år.

Thure föddes i Alavaara, tre mil öster om Gällivare, som den yngste av sju syskon.

Under sin ungdomstid arbetade han med jord- och skogsbruk på föräldrarnas hemman. Då de gick ur tiden deltog han tillsammans med sina syskon och syskonbarn i förvaltningen av hemmanet, tills skogsskiftena såldes 2006.

1943 tog han värvning som volontär vid Ing 3 i Boden. Han blev så småningom förvaltare, den då högsta underofficersgraden. Då denna grad togs bort utnämndes han till kapten. Han förblev verksam vid Ing 3 till pensioneringen och var medlem i dess kamratförening till sin bortgång.

1947 gifte han sig med Ingrid Carlsson och äktenskapet välsignades med fem barn. Familjen bodde under åren 1947-1950 i Uppsala, men flyttade därefter tillbaka till Boden. 1995 flyttade Thure med sin fru och yngste sonen till Österede utanför Bispgården. Här kom Thure att delta i det lokala föreningslivet, inte minst som sakkunnig i föreningen Hängbrons vänner.

Under sin yrkesverksamma tid var han även en framstående idrottsman och vann fina priser, särskilt vid kårmästerskapen på skidor. Ett annat stort intresse var fiske.

Thure gillade också att försöka lösa tekniska problem. Han ansåg nämligen att ingenting är omöjligt, det tar bara kortare eller längre tid. Han tyckte också om att dansa, liksom att lyssna på visor och populärmusik från äldre tider. Då och då spelade han även på sitt dragspel.

Vi och våra familjer, liksom Thures många andra släktingar och vänner, sörjer och saknar honom mycket!

Makan Ingrid och barnen med familjer