Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thunells taxi ställer in all privat trafik i Funäsfjällen – fortsätter köra avtalade turer: ”Vi måste säkerställa de uppdrag vi har”

Det blir svårt att få tag på taxi till påsk i Funäsfjällen, då Thunells ställer in all kommersiell trafik i området. Den trafik som bolaget har avtal om, som färdtjänst, skolskjutsar och så vidare, kommer att gå som vanligt.

Från och med söndag 24:00 går det inte längre att boka en taxi för en privat resa i Funäsfjällen, då bolaget Thunells ställer in all kommersiellt taxitrafik i området tills vidare. Orsaken är spridningen av corona.

Bolaget vill, enligt ett pressmeddelande, hjälpta till att ”med tillgängliga medel minimera smittspridning” i samhället. Därför stänger bolaget ner sin kommersiella taxitrafik tills vidare. Bokade beställningar kommer dock att utföras.

– Under påsken kommer det väldigt många turister hit. Vi går ut med det här redan nu, för att inte få många bokningar då som vi sedan måste boka av. Vi vet att effekten av detta inte är bra för området, men vi vill ta det ansvar vi kan för våra medmänniskor och samhället, säger Hasse Wall på Thunells i Funäsdalen.

Buss- och taxibolaget har också avtalad trafik med kommunen och regionen, som färdtjänst, skolskjutsar och annat. Den trafiken fortsätter som vanligt.

– Att vi ställer in kommersiell trafik är ett sätt att säkerställa att vi kan utföra de transporter som vi har avtal med samhället på, säger Hasse Wall.

Blir det ett stort ekonomiskt tapp för er?

– Man kan inte räkna allt i pengar. Turistsäsongen är ju väldigt bra ur ett ekonomiskt perspektiv då vi kan bygga upp en buffert. Men vi kan inte styras av det i det här läget, det finns andra saker som är viktigare.

Men blir ni tvingade att permittera personal?

– Inte som det ser ut i dagsläget. Vi strukturer för att täcka upp och upprätthålla vår avtalade trafik, säger Hasse Wall.