Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thriller inspelad på Krokströmmen

Kraftstationen Krokströmmen spelar en viktig roll i SVT:s nya ungdomsthriller, Vikingshill.
– Det är där allt får sin upplösning, säger Tord Danielsson som regisserat serien.

Vikingshill handlar om Elin som tillsammans med sin mamma precis flyttat till en ny stad. När hon kommer till sin nya skola reagerar både lärare och elever på att hon är på pricken lik en annan flicka, Rebecka, som försvann under mystiska former för fem månader sedan

Rebecka var en tjej som manipulerade och styrde sin omgivning. Bit för bit försöker Elin lägga pussel runt försvinnandet och för varje avsnitt verkar hon komma närmare sanningen. Och där spelar dammen en viktig roll.

– Det är platsen för den egentligen uppgörelsen. Men vad som hänt, det får man reda på först i slutet av serien, säger Tord Danielsson på Art 89, produktionsbolaget som tillsammans med SVT producerat Vikingshill.

Varför valde ni just Krokströmmen som inspelningsplats?

– Min familj har stuga utanför Hede och jag har varit där alla sportlov, jular och påsklov sedan jag var i princip nyfödd. Så jag känner till Härjedalen och när vi behövde en plats att spela in på så tänkte jag direkt på Krokströmmen. Det är en helt unik kraftstation som inte finns på någon annan plats i Sverige.

Thrillerserien går i åtta avsnitt på SVT Play, ett nytt varje torsdag. På torsdag är det dags för det tredje avsnittet. Förlagan är en ungdomsserie från Nya Zeeland, Reservoar Hill, som blivit väldigt populär där.

– Min kollega Mikael Hernström upptäckte formatet på en tevemässa. Det är en dramatik som fungerar även i Sverige, säger Tord Danielsson.

Blir det någon fortsättning?

– Det finns en säsong två och vi hoppas att vi ska få spela in den också. Reaktionerna har hittills varit överlag positiva och vi har sett att Vikingshill börjar få genomslag i sociala medier. Så det känns hoppfullt, säger Tord Danielsson.