Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern

/

"En dans på knivens egg"

(Columbia/Sony Music)

På nätet: www.thorstenflinck.nu

Annons

Det gäller att smida medan järnet är varmt. Bara tio månader efter Thorsten Flincks förra skiva kommer redan nu en till. Orsaken stavas självklart M-E-L-O-D-I-F-E-S-T-I-V-A-L-E-N. Och det går som bekant bra, med en finalplats för bidraget "Jag reser mig igen". Och är det något Thorsten lyckats med så är det att nå igenom tv-rutan. Teatermannen kan onekligen sin sak.

Musikaliskt är det här likt förra skivan ett urval av gamla progg-/visrockslåtar som Thorsten tolkat på nytt, "Jag reser mig igen" undantagen. Contact/Ted Ström, John Holm, Totta Näslund/Dan Hylander är några av namnen, men låtarna håller lika hög klass som tidigare även om "Hjärtats slutna rum" i original (återigen denna saknade Totta) är en favorit.

Likt förra plattan blandar Flinck högt och lågt. När han tar det lugnt går det bra, när han blir alltför exalterad mindre bra. Det är även tydligt att Flincks kraft inte fungerar lika bra på skiva som live.

Det märks också att tiden inte räckt till, eftersom "Gengångare" och "Balladen om K" (live) från 2005 års "Vildvuxna rosor" fått återanvändas.

Ett litet fattigdomsbevis.

Mer läsning

Annons