Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thorleifs petar ner Metallica

Annons


Det krävs ett dansband för att knäcka Metallica. Thorleifs petar ner de amerikanska hårdrockarna från albumlistans förstaplats den här veckan.

-Skönt att vi kunde tvåla till Metallica, säger Thorleif Torstensson.

Thorleifs album "Förälskade" är gruppens första med nyskrivet material på åtta år, och suget hos publiken har varit stort. In som trea förra veckan, och trots att veckans lista presenteras först på fredagen står det redan klart att Thorleifs nu tar sig hela vägen upp.

-Det är fantastiskt roligt, efter alla dessa år. När vi släppte "Gråt inga tårar" 1976 låg vi etta i Norge, före Paul McCartney och Elton John vill jag minnas, men i Sverige hade vi Björn Skifs före oss till vårt stora förtret, säger sångaren Thorleif Torstensson och skrattar.

Att de nu går förbi världens största hårdrocksband känns speciellt, medger han.

-Men vi har en del gemensamt med hårdrockskillarna. För det första har vi ju hållit på ungefär lika länge - nästa vecka blir vi väl överkörda av AC/DC på listan - och för det andra har vi båda en publik som gärna köper skivor. Man vill ha något att hålla i, det ligger oss inte direkt i fatet det här med nedladdning.

Och själv visar han sig vara ett hårdrocksfan.

-Framför allt den hårdrock som är melodiös. Alla de här äldre banden som varit med ett tag, det finns jättebra musik där, bra melodier. Däremot när det börjar kallas för death metal, då fattar jag ingenting.

Mer läsning

Annons