Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thore Westergren

/

Thore Westergren, Bredsand, har avlidit kort före sin åttiosjuårsdag.

Annons

Han var född i Attmar och började efter skolan, som trettonåring, att arbeta på sågen i Lucksta. Thore flyttade i ungdomsåren till Stockholm och arbetade inom textilindustrin i några år. Då verksamheten skulle flyttas till Borås valde han att återvända till sina hemtrakter. Tillsammans med makan Dagny bosatte han sig i Attmar och fick arbete på Nyhamnsfabriken. Det var fyra mils cykeltur, enkel resa, längs grusvägar. Thore blev kvar på Nyhamn hela sitt yrkesverksamma liv.

Paret flyttade i början av 1950-talet till Nolby, där Thore på sin fritid byggt en villa vid Siriusvägen. Där växte de sju barnen upp och det fanns alltid plats för kompisar.

Tore tyckte mycket om att vistas i fjällen och han tog varje år med sig barnen först till Härjedalsfjällen och senare till Jämtland där han så småningom byggde en sportstuga till familjen i Offerdalsfjällen.

Efter pensioneringen flyttade makarna till Ekeberg i Offerdal. Thore tyckte om att plocka hjortron och att vandra på myrarna. Han gillade Jämtlandsluften. Paret bosatte sig därefter i Bredsand och Thore bodde kvar där efter makans bortgång.

Under tiden på Nyhamn var Thore Westergren aktiv i facket, Pappers, och var i många år ordförande för avdelningen. Han hade också uppdrag centralt och regionalt för fackförbundets räkning. 

Thore Westergren var in i det sista starkt engagerad i samhällsfrågor och han var i hela sitt liv övertygad socialdemokrat. Familjen och förtroendeuppdragen tog en hel del av fritiden men ibland blev det tid över för en match: på idrottsläktaren var Thore en engagerad åskådare. Och när han fick en stund för sig själv så plockade han gärna fram fiolen och spelade någon låt som han lärt sig i barnåren.

Sju barn med familjer är de närmast sörjande.

Mer läsning

Annons