Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thordur Magnusson till Lillhärdal

Han kommer från världens nordligaste och Europas västligast belägna huvudstad för att prata om sin musik på Härjedalens kulturcentrum i Lillhärdal.

Thordur Magnusson, Reykjavik, tillhör den yngre generationen av isländska kompositörer. 1996 tog han sin kompositörsexamen vid Reykjaviks Musikhögskola och sedan blev han uttagen till Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse i Paris. Efter sin återkomst till Island har han skrivit många verk som väckt uppmärksamhet. 2004 blev han nominerad till Nordiska rådets musikpris 2004.

Lördag 3 augusti kommer Thordur Magnusson i samtal med Andreas Hoffmann på Härjedalens kulturcentrum att svara på frågor som: Vad betyder det att vara tonsättare under 21:a århundradet? Varifrån kommer musiken jag skriver? Varför skriver jag musik och vad vill jag säga med min musik?

Arrangemanget genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden, Länskulturen och Härjedalens kommun.