Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomée till salu – prislappen oklar

Ingen vill hyra ångaren Thomée så nu är den till salu igen.

Annons

I höstas beslutade Östersunds kommun att Thomée ska bli kvar i kommunens ägo. Den skulle inte säljas enligt ett beslut i september.

Men nu är den återigen ute på öppna marknaden.

Kommunen har pratat med fem olika konstellationer av intressenter sedan december 2013 om uthyrning av fartyget, men inget av samtalen har lett någonstans.

"Ingen av intressenterna har dock varit villig att hyra båten med de villkor som ställts dvs att hyra båten för att sedan i egen regi driva verksamheten utan bidrag från kommunen. Däremot har det under dialogen kommit fram att det finns intressenter som vill köpa båten med avsikt att driva båten i trafik i Storsjön", skriver tjänstemännen i ett förslag till politikerna.

Hur mycket kommunen vill ha för fartyget är fortfarande inte helt utrett men en oberoende värdering ska göras.

Ur förslaget som ska diskuteras på kommunstyrelsen nästa vecka:

"Kommunledningsförvaltningen ges uppdrag att bjuda ut Thomée till försäljning med villkor att reguljärtrafik ska ske i Storsjön med minst 20 turer per år i minst fem år inom en åttaårsperiod. Östersund ska vara bas för Thomeé".