Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomasson trea i VC-sprinten

Det blev som bäst en tredjeplats för Fältjägarnas Cecilia Thomasson under helgens världscuptävlingar i Kristianstad.

Fältjägarnas IF hade två tävlande med nere i Kristianstad när världscupen i mountainbike-orienterings andra tävlingshelg för säsongen genomfördes. Tredjerankade Cecilia Thomasson, samt Erica Johansson som gjorde debut i internationella sammanhang.

Det började inget vidare för duon i fredagens medeldistans, Erica Johansson var 32:a, medan Cecilia Thomasson diskades efter en misslyckad stämpling av en kontroll som aldrig registrerades.

I sprint, där Thomasson är regerande världsmästare gick det bättre. En tredjeplats blev det, sedan hon lyckats stämpla samtliga kontroller denna gång.

– Det var ett bra lopp. Efter gårdagen försökte jag kolla kodsiffror och kartan lite extra noga för att inte stämpla fel. Några små vägvalsmissar och fastnade lite i något buskage, men det har nog alla gjort i dag, säger Cecilia Thomasson till Orientering.se.

Erica Johansson tog sig in på en 19:e plats, och följde sedan upp med en 25:e placering i den avslutande långdistansen på söndagen. Brittiskan Emily Benham tog helgens tredje raka seger, medan Cecilia Thomasson var bäst i det svenska laget som 10:a.

– Formen är bra nu och kan väl egentligen inte bli bättre rent fysiskt, så nu gäller det att slipa på orienteringstekniken framåt VM om fem veckor, säger Thomasson, som ligger tia totalt i världscupen.

Cecilia och Erica förbereder sig nu för VM i Polen i slutet av augusti. Cecilia Thomasson deltar även i veckans pågående tredagars-tävling i samband med O-ringen. Hon är fyra totalt efter två etapper.