Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomas Petersson gör Östersund

Komikern Thomas Petersson ger sitt perspektiv på nyhetshets och sociala medier i Östersund onsdag kväll. Dessutom firar han 25 år som artist.

– Skillnaden mot när jag började är att jag nu inte behöver stå i centrum hela tiden, säger han.

Många har sett honom i underhållningsprogram som "Doobidoo" och "Time out". Nästa år är det 25 år sedan Thomas Petersson tog steget till att bli artist på heltid. Han avslöjar att han ibland tycker att han gjort samma sak för länge.

– Ibland känner jag att jag lika bra kan sluta. Men så kommer jag på något skämt som jag tror att publiken skulle gilla och så är jag igång igen.

De många åren firas bland annat med en lång turné. Föreställningen "Skakad - inte störd" spelades på flera håll i södra Sverige förra våren och nu vill Thomas Petersson erövra resten av landet. Med ett gäng nyskrivna skämt besöker han inte mindre än 28 städer våren 2014 – i kväll är han i Östersund. Showen bygger på tanken att vi behöver fler goda nyheter för att orka vara lyckliga.

– Vi blir översköljda av hemska berättelser hela tiden. Kanske är sociala medier en reaktion på detta. Man behöver se bilder på kattungar och folk som drattar på ändan för att balansera upp, säger han.

Men någon allvarlig föreställning blir det inte.

– Det är kanske fem procent budskap. Resten är trams.