Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thilda Persson vidare till final i Manifest on Tour

Sex lokala band spelade på Storsjöteatern och trots möjlighet till spelningen på Nalen i Stockholm var där ingen Idol-känsla utan snarare en hyllning till den lokala musikscenen.

Armadillo, ett ökenrock/stoner band, var först ut men det var först i sista låten, I saw you, som deras verkliga storhet kom fram. Det var samspelt, sexigt och i en riktig Queens of the stone age-anda.

Andra akten var singer/songwriter duon Martina & Madeleine. De spelade harmonisk och enhetligt. Ibland kanske lite för tryggt och det är lite synd för de är mycket begåvade. Men än finns det tid så jag har hopp.

Nästa akt, Kuda, tog sig an scenen ensam. Ödmjukt bjöd han på sig själv och tackade arrangörer samtidigt som han också visade attityd, vilket är förväntat av en hip-hopartist. Hip-hop är terapi för de arga, de samhällskritiska och de politisk inkorrekta och Kuda var en frisk fläkt.

Fjärde akten var Thilda Persson som spelar svenskt vemod och vackra melodier. Hon var proffsig, mogen och visade på stor kreativitet när hon satte sig bakom pianot, trots att hon erkände att det inte var hennes starkaste sida.

När jag ser Gretzky, nästa band, minns jag en spelning för länge sen på en liten scen i Kungsbacka utanför Göteborg. Med några få personer i publiken spelade ett band i kostym med vita slipsar, de kallade sig The Hives. Gretzky spelar snyggt och man vill höra mer.

Sist ut är country/folk bandet Lumberjack & the suits. De är det enda band som har en liten flock framför scenen. Tonerna är glada och man vill bara dansa.

Utifrån ett genusperspektiv är kvällen lyckad, men jag reflekterar ändå lite över genrevalen och om man någonsin kommer se groupies med killar framför tjejers akter. Hur som helst är det svårt att tävla i musik och alla deltagare har sina egna uttryck. I mina ögon och öron är de alla vinnare på sitt eget speciella sätt även om de alla delar ett sikte på framtiden.

Till slut blev det Thilda Persson som gick vidare till finalen den 6 februari på Fasching i Stockholm. Där utses en vinnare som får spela på Manifestgalan på Nalen i Stockholm dagen därpå.

Ellen Lindgren