Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Wrestler

/
  • Sällan har en skådespelare varit så förenad med sin rollfigur som Mickey Rourke i ”The wrestler”. Båda var de uträknade - men nu är de tillbaka med besked.Foto: Nonstop entertainment

Genre: Drama
Med: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood med flera
Regi: Darren Aronofsky
Speltid: 1 tim 49 min
Betyg: 4

Annons

Bara för att wrestlingen är fejk måste inte blodet vara det. Känslorna är äkta, skadorna är äkta, insikten att man en gång varit någon, varit älskad, men att den tiden nu är långt borta... det är äkta.

Mickey Rourke spelar Randy ”The Ram” Robinson, en man som stod på toppen som wrestler för tjugo år sedan. Sällan har en skådespelare varit så förenad med sin rollfigur som i ”The wrestler”.

Darren Aronofskys ”The wrestler” är en film som är bra men som hade kunnat vara mycket bra, kanske fantastisk. Själva storyn är så enkel, banal och sliten att det känns som att Aronofsky medvetet gått från en film som ingen förstod - ”The fountain” - till en som vilken flercellig organism som helst kunnat tänka ut på en rökpaus och en kopp kaffe.

Nej, det enda intressanta, och mycket intressanta, med ”The wrestler” är Mickey Rourke och hans fullständigt hudlösa tolkning av wrestlingens Rocky Balboa.

Han går upp mot allt sunkigare motståndare som pinar hans slagfält till kropp med häftpistoler, glas och taggtråd, han blöder och lider som ”Passion of the Christ” och han spelar, förstås, bara sig själv.

”Om man bränner ljuset i båda ändar måste man betala priset... Jag är inte lika snygg som jag en gång var,” säger Ram/Rourke och vi vet alla vem han pratar om.

Annons