Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Temperance Movement

"The Temperance Movement"

(Earache/Sound Pollution)

Bästa låt: "Lovers and fighters"

Annons

21 gram. Det är själens vikt enligt en forskare i början av 1900-talet och även framfört i Alejandro González Iñárritus film med samma namn för tio år sedan.

Nåväl, om nu själen skulle ha en vikt så vet jag att själen hos brittiska The Temperance Movement är betydligt tyngre än så. Där kan vi snacka soul, främst manifesterat i sångaren Phil Campbells röst.

Men det är inget revolutionerande över det här bandet. Gammal hederlig bluesrock som tidigare byggts upp, förvaltats och förfinats av band som Rolling Stones, Free och Faces, och uppblandat med liten dos americana. Inget nytt under solen alltså.

Om det nu inte vore för att det faktiskt är så förbannat bra. Från det inledande riffet i "Only friend" till avslutande hymnen "Serenity".

Sången har jag redan nämnt. Lägg därtill gitarristerna Luke Potashnick och Paul Sayers fantastiska samspel där ingen går i vägen för den andre och de spelar knappt någonsin samma grej. Och så vilar allt på en bastant grund i form av basisten Nick Fyffe (ex-Jamiroquai) och trummisen Damon Wilson (Ray Davies, The Waterboys och Feeder).

Bandet kommer till Sverige och Östersund i oktober.

GÅ OCH SE!!!

Henrik Larsson/TT