Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Sweet Serenades

Balcony Cigarettes

Betyg: 3

Annons

Med simpla låtar och lättsmält ljudbild har The Sweet Serenades lyckats pussla ihop ett debutalbum. Det handlar om riktigt genomsvensk popmusik med gliringar åt Arcade Fire och The Strokes.

Projektet ”Balcony Cigarettes” är inledande en mycket trevlig bekantskap. Det är svårt att inte charmas av textrader som ”I’m gonna shave my chest with a chainsaw” (”I can never die”).

The Sweet Serenades bjuder även på duetten ”Die Young”, som låter som om The Concretes och Shout Out Louds slått sina påsar ihop, ett väldigt lyckat projekt.

Fem inledande låtar i rad serveras det profilsvag – men stabil – popmusik. På sjättespåret, och tillika förstasingeln, ”Smack you up” fallerar dock hela projektet. De försöker sig på en vissellåt som i pressmeddelandet bäst beskrivs som ”skogshuggarpop”, i min mening ett musikaliskt magplask.

Därefter spelar inget någon roll, efter ”Smack You up” går det inte att ta The Sweet Serenades seriöst. Det känns helt enkelt som att det är för många element som inte passar in i ekvationen.

Mer läsning

Annons