Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Summit drivs av lust

Säg hej till nybildade gruppen The Summit. Fyra barndomskompisar som blev fyra av länets toppmusiker. I maj kommer debutalbumet.

Första singeln "One way highway" landar i april. En månad senare släpps den än så länge titellösa skivan på bolaget Gain som är knutet till Sony. Elva spår med eget rock- och hårdrocksdoftande material blev det. Låtarna skrevs i ett enda stort flow, precis som de ville.

– Det var så lättjobbat! I dag, när alla har egna inspelningsstudios i källaren, var det bara att knalla dit, spela in och sedan skicka filen till de andra, lägga till och ändra. Det tog bara ett par månader innan vi hade material till en demo.

– Från början var vi inget band, vi ville mest göra en rockskiva, ge ut den och se vad som händer. Nu har projektet plötsligt blivit ett band, det börjar hända saker och det känns skitskoj, säger Michael Klemmé, sångare och gitarrist.

Medlemmarna är inga duvungar precis, samtliga kan blicka tillbaka på många år i musikbranschen. Michael Klemmé har bland annat gjort 60-talsinfluerad pop med Marmalade Souls. Björn Höglund känns igen från Hoven Droven, Easy Action och Marmeladorkestern. Lars Ericsson är anst länets meste basist och Mats Karlsson skapade nyligen rubriker när han skakade liv i avsomnade hårdrocksbandet 220 Volt.

#Stämmer det att ni redan är i gång med nästa skiva?

– Ja, det är vi. Det var så pass kul och lättsamt att göra den första så direkt efteråt så bestämde vi att äh, vad fan vi gör en till nu när vi ändå är varma i kläderna.

#Vad lustfyllt det låter!

– Ja, det är precis så det är. Allt är så prestigelöst, det flyter på, vi bara åker. En jätteskön känsla!

#Har ni någon spelning inbokad redan?

– Nej, ingenting. Vi har varit helt tyst om det här och legat helt stilla. Vi vill ha något att komma med innan vi börjar gapa.