Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Sims 3: Destination världen

(EA)

Ålder: 12

Plattform: PC/Mac

Genre: Livsimulator

Annons

Betyg: 3 Ta semester? Glöm det. I expansionspaketet Sims 3: Destination: världen åker man på äventyr.

När man anländer till resmålen hamnar man i ett basläger (vandrarhem i Frankrike och Kina, tältläger i Egypten) där man tillgodoser de grundläggande behoven (sova, äta, duscha och så vidare). Här finns också en anslagstavla med uppdrag – något helt nytt i Sims-världen.

Uppdragen kan vara enkla som att besöka en gravkammare och hämta en relik, men de kan också vara avancerade, i flera steg.

Du kan få infiltrera en ”fientlig” högborg och hämta stulna reliker, sprida rykten bland lokalbefolkningen, hacka fiendens huvuddator. Fienden? En rörelse som undanhåller värdefulla reliker och tillverkar kopior av dem.

De första resorna är korta (har med visumnivåer att göra). Uppdragen också. Från några simtimmar upp till flera simdygn och då måste du kanske till flera destinationer?

Du kan till exempel behöva ett svärd från Kina för att slå sönder stenbumlingar som blockerar dörrar i en gravkammare i Egypten. Man belönas i antika mynt som man kan handla med hos lokala köpmän.

Det finns flera nyheter och nya moment i Destination: världen: kampsport, fotografering, arkeologiska utgrävningar och ett byggläge bland annat.

I ett nötskal: Det uppdragsbaserade spelläget är välkommet. Man kommer fort in i spelet och utforskandet av turistmålen blir mycket roligare (och mer spännande.)

Mer läsning

Annons